Jangan Disangka Air Yang Tenang Tiada Buaya… Last2 Keluar Dragon!!!

Ha… Kan Dah Kena!

 

Merhaba!!!

Drama dalam tramvay hari ini:

Scene: Tramvay yang penuh sesak dengan penumpang, saya, mama, mummy and jasmine berhimpit2, tiba2 masuk sepasang kekasih turki himpit2 jugak, dan sound2 mama dlm bahasa turki sebab kononnya ada tempat kosong boleh masuk lebih dalam ke perut tramvay tp x masuk. Yang nyatanya tpt tu ada lelaki duduk dukung anak umur 5-6 tahun atas riba mmg x de space pun nak asak. Perbualan ‘loving kapel’ ni dlm turkish so saya je fhm mama dll x paham:

Jantan A: Hey cik kak, pergi la masuk situ sikit, kan ada space tu, Allah…

*sambil buat muka meluat sambil continue bebel2 and konon2 caring pasal gf*

Jantan A: Sayang, awak ok ke, awak sure nak naik ni? Apa kata kita tukar naik bus lepas ni, rehat sikit.

Makwe bertudung jantan A: Xpe, x kisah kita boleh naik ni *konon2 lembut dan ayu*

*Jantan A sambung bebel2 sebab mama x gerak2, dia sibuk nak masuk ke tengah sbb nak dptkan seat duduk yg mmg tgh penuh. Makwe bertudung yg konon ayu pun asak2 mama dgn tolak2 tgn mama konon2 dgn muka meluat sbb konon2 halang diorang dari masuk ke tgh perut tramvay. Bile tram stop after few stations, akibat bosan dgr lelaki A bebel2, and boleh masuk ke dalam skit, mama pun tunggu org turun dulu supaya boleh masuk lebih dalam, tp loving kapel ni x nyempat2 and asak2 mama, mama naik darah dan menjerit dgn nada marah:

Mama: Sabarlah!!!
Jantan A: Apa ko ckp ha? *dalam bahasa turki*

*Mama masuk lebih dalam, jantan A continue bebel2 dalam bahasa turki dekat penumpang lain:

Jantan A: Sini turki la, nak buat rehat2 macam tpt dia, ntah apa2… bla bla bla…

*Dan bebelan dia continue mengalahkan bebelan mama masa tgh marah! Saya naik darah sebab kitorang dah sabar dekat 20 min dia bebel2 dalam bahasa turki kuat2 konon2 sbb kitorang x fhm bahasa dia, so sedap la dia mengutuk. So apa lagi?:

Saya: Weh apa ko ckp ha??!! Ko igt aku foreigner aku x fhm bahasa turki ke hah? Dah xde space, kalau ada space utk aku asak masuk dalam aku masuk la!?
Jantan A: Apa ko ckp, aku bukan ckp psl ko, kenapa ko nak marah2 plak?
Saya: Apa hal plak ko x ckp psl kitorang, dah kata tramvay penuh sabar la, kalau dah x berckp pasal kitorang yg ko tu membebel x abis2 pehal? Shut up?
Jantan A: Aku x ckp psl ko…

*Awek konon2 ayu bertudung menyampuk marah sbb saya maki bf dia*

Awek betudung jantan A: Eh, sister kitorang x ckp psl awak la (ayat cover line sbb dah malu berok)
Saya: Dah kalau x ckp psl kitorang diam la, asal membebel lagi? Shut up?
Jantan A: But…
Saya: Shut up? Diam? Cakap apa lagi?

*Jantan A pandang ke lain sambil mengomel2 sbb malu tp pura2 x malu and x bersalah*

Saya: Allah2 still nak berckp lagi?!

*Penumpang lain ternganga sebab jantan A kene maki bersepai dlm bahasa sendiri oleh foreigner, 2 org perempuan turki berdekatan dgn aku pandang saya dgn wajah simpati dan geleng2 kepala sbb perangai ‘loving kapel’ ntah apa2. Dan siap ada pulak akak turki depan saya ni, tegur tanya kitorang dari mana, dan in the end dia plak mintak maaf berkali2 dgn kitorang sbb perangai ‘loving kapel’ tu mcm haram. Bodoh memalukan! Bile kitorang paling tgk, ‘kapel’ bongok tu dah dpt tempat duduk and kepala dah lentok atas satu sama lain… Ooo padanla gelepor sgt, nak duduk beromantik dlm tram… Poyo lebih jantan tu, betina tu pun bangang sbb nak jantan mcm tu, membebel mcm bontot ayam! APTB!*

 
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s